Certfikát ECO Garantie

Dnes cítíme stále větší odpovědnost za svět, ve kterém žijeme, a za své vlastní blaho. Používání produktů odpovědných k životnímu prostředí je přínosem pro nás i pro svět v rovnováze.


Co je to ekologická záruka?

ECO Garantie je mezinárodní certifikát pro bio produkty. Má standardy pro ekologické čistící a prací prostředky, přírodní kosmetiku a produkty pro osobní hygienu. Výrobky označené logem ECO Garantie splňují přísná pravidla, která záručují kvalitu, bezpečnost a šetrnost k přírodě.

 

 

Velký důraz je kladen na nepřítomnost látek, které jsou na bázi ropy (parafín, petrolej, atd.), syntetická barviva a parfemaci, geneticky modifikované složky a přísně je regulováno také použití stabilizátorů, emulgátorů a konzervantů nepřírodního původu. Zakázáno je také testování na zvířatech.

Hlavní závazek tvoří trvalá udržitelnost a péče o spotřebitele - nesmí docházet ke klamání spotřebitele ani k ohrožení zdraví používáním látek, u nichž byly jejich nepříznivé účinky prokázány. Proto je dbáno na čistě přírodní složení a u látek nepřírodních dochází k přísné regulaci. 

ECO Garantie vznikla v Belgii, kde je také nejvíce rozšířena. Kontrolu a následnou certifikaci zajišťuje mezinárodní nezávislá certifikační a kontrolní organizace ECOCERT a INTEGRA.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz